dimecres, 18 de desembre del 2013

Escalades al Sol a Coll Roig

A la Serra de Montgrony, concretament a Coll Roig, l'incansable i controvertit Santi Sanz, està equipant un bon grapat de vies, unes quantes de llargues, i de moment un parell de sectors d'esportiva.
El sector no està enllestit, queda molta feina per davant, però ja podem anar a passar un bon dia d'escalada.
El sector està donant que parlar: que si les xapes no són al lloc correcte, que s'han picat cantos, que s'ha repicat en excés per posar els químics, que si hi ha sika..... per mi? Collonades!!! Qui equipa asiduament m'entendrà. És molt fàcil criticar i ofendre, mentre xapem parabolts i químics. Hi ha una feinada brutal començar un sector: anar-ho a mirar, embardissada assegurada, fer els camins per anar als peus de vies, els que van a dalt la paret per equipar, tirar cordes, netejar, prober, marcar, equipar, anar comprar de tot, obrir alguna via des de baix i després equipar-la encara és més feinada....etc....
Wenu, total, que a mi m'agrada, i paso del que diuen els demés. I m'agrada tant que hem obert dues vies des de sota amb en Santi, la "Patxaran Litrako" i la "Kings of metal", i després ell les va netejar i equipar.
També hi he portat la parella, algun colega i companys del curro, i els va agradar també, sol, bona roca , grau assequible, equipament bo, tranquil·litat assegurada, i si tenim un cotxe alt 10' d'aproximació, i si no 30'....
L'aproximaxió? Fàcil, tothom sap arribar al refugi lliure de Montgrony, no? Doncs continuem per la pista feta pols fins on s'acaba, a Coll Roig, 1km. més o menys. A partir d'aquí seguim les fites i les marques de pintura rosa i arribarem a les parets.
Vinga, no m'enrotllo més, aqui van unes fotos i els croquis, per cert, una mica cutres, però no tinc gaires fotos, però ja fan el fet.



 Panoràmica des de l'aparcament

 En Santi al L3 durant l'obertura de "Patxaran Litrako"


La Mireia al segon llarg, 6a, de la "Patxaran..."




Dues imatges de la Mireia al 4t llarg, 6b, de la "Patxaran..."

Arribant a R5 de la "Patxaran..."

El punt vermell és en Santi netejant una de les vies del sector esportiu.
També veiem els diedres de "Kings of metal" i "Tall d'oca"


 
En Mikel al L3 de "Dersu Uzala", 6a.


I en Xevi al mateix llarg, tots dos de petate, quin jovent!


Dues imatges de l'últim llarg de la "Dersu...",5º

Croquis cutrillo de les vies llargues que no fa justícia al sector.