divendres, 16 de gener del 2015

Fiascu al Balinyó

"L'hermità del Balinyó"
Que us puc dir d'aquesta via? Doncs la veritat, res de bo...
No em va agradar gens....no us la recomano...potser hi haurà algu a qui li agradi, però tant a mi com a en Carre ens va semblar una jabalinada.
Vam fer els quatre primers llargs i el rapel per arribar a peu del "mur" del cinqué....un cop aqui li vaig proposar al company per marxar a Perles a fer un parell de vies, que seguint la canal on desemboca el rapel segur que arribem a peu de via caminant...ell va acceptar de bon grat però quan duiem mitja canal ens vam trobar que quedava tallada...vam fer un altre rapel de 35m, amb la corda de 70m vam arribar super just!!!
Al final estavem tant decepcionats que vam anar a ofegar les penes en alcohol, res que una bona rajada de birres no ho arregli.
No em digno ni a fer el croquis i tampoc vam fer cap foto...però us penjo aquesta recepta de macarrons amb camagrocs que és més interessant que aquesta via....crec jo.









INGREDIENTS:

1/2 porro

1/2 ceba o una ceba molt petita

150 grs de camagrocs

175 grs de macarrons

1 bric de crema de llet

formatge parmesà

sàlvia


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi posem els macarrons i els deixem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Els camagrocs no necessiten netejar-se, venen molt nets, ja sigui del bosc directament o de la botiga. Només els heu de tallar el peu que és on tenen la terra.

Agafeu el porro i li traiem la pell de fora. Li fem un tall des del final fins al mig, per tal que hi puguem passar un raig d'aigua per netejar bé les fulles que de vegades els queda terra entremig. Només aprofitarem la part blanca i de color verd clar, les fulles més verdes són massa dures.

Tallem la ceba pel mig i pelem la que anem a utilitzar.

Ratllem la ceba i el mig porro.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, només volen que es cobreixi, no fer una piscina. Hi posem el porro i la ceba ratllat i ho deixem a foc mig que es vagi fent. Volem que s'estovi, no que es fregeixi molt. Ho amanim amb la sàlvia i una mica de sal.

Quan ho veieu tou hi posem els camagrocs i els hi donem unes voltes. Treuen una mica de suc i se'l tornen a beure. En aquest moment ja hi podem posar la crema de llet.

Si ja teniu els macarrons fets els poseu ben escorreguts a dins de la paella, si hi caben, sinó ho haureu de canviar a una cassola més gran.

Si encara els falta temps als macarrons apagueu el foc de la paella per esperar els macarrons.

Doneu un parell de voltes amb els macarrons dins la salsa, que es barregi tot bé i apagueu el foc.

Servieu-los de seguida amb formatge ratllat per sobre