dijous, 4 de maig del 2017

Cagades vàries



Tornem a ser el “trio ternura” Xexu, Pepito i jo, dèiem de tornar al Serrat del Poll a fer Los misteris de Lopepegall, anem fem cotxe i em despisto a la C-25 … vaya tela. Primera cagada...
I ja no ens sortia compte anar a Alos, en Xexu treu la biblioteca de topos… i diu fer la via Los 50 del Guti 110 m. 6b/Ao (V+ obl) a St. Llorenç de Mont gai a la paret de la Formiguera, miro de reüll i em sembla correcte i sense parar el Saxo… cap allà!



Arribem a peu de via i feia bastanta calor, però estava motivat i decideixo començar jo.
L1 6b/Ao 25m => Comença amb una placa de dificultat concentrada per anar a buscar una fissura cantelluda en diagonal esquerre, ben equipada, el pas d’entrada el vaig trobar de pu.. llet i per calentar no molen gaire aquelles regles... però mira! Content, va sortir!!





 
 I Després tindrà un pas tonto de V+ abans de R que també em va posar les piles. Jo vaig trobar 6b i la resta de V i el pas V+ en conjunt




L2 6a+/Ao 25m => Aspecte desplomat però en veritat l’esquives una mica per l’esquerre i no és el que sembla, tot seguit té un pas que t’obre molt la porta però jo no el vaig trobar de 6a+, el vaig més molt més fàcil. La resta del llarg roca a controlar però correcte. En Pepitu els 2 llargs li han costat molt, i és un d’aquells dies que no es “troba” i diu que només vol fer la següent tirada (Segona cagada)




L3 III/IV 30 m => Tràmit, caminar i una trepada per agafar un ressalt que ens deixa a la última R (No li va fer deixar el meu germà... jajajaja)



L4 V+30 m => Després de discutir bastant ratu amb en Pepitu el convencem perquè faci ell la última (i ho aconseguim!!) perquè es veia bastant grapada (Tercera cagada) era la via del Chicos 105m. V+. La via Los 50 del Guti va una mica en diagonal a la dreta, nosaltres vam veure els parabolts i cap allà... Llarg certament bo i constant, a mi em va costar més que el 6b jajajja cadascú té el seu estil, el vaig veure de 6a més que normal rés de V+... la tirada que us entrarà pels ulls i no us comento res ja que no cal, molt bona!!



El descens el vam fer seguint un corriol poc marcat amb tendència esquerre fins a empalmar amb el camí de baixada de la ferrata, no té pèrdua.

Un cop gairebé al cotxe en Xexu diu fer la cresta de Disblia, via Crestas Tío María V+ 155m, ja que hi érem i encara quedava sol i ganes! Cap amunt!




L1 III 20m => Nosaltres amb fer trepant sense lligar-nos, o sigui que no té res i es pot fer una R0 per començar la via.
L1 IV/V 45m => Tirada que va buscant el “filo” de la cresta anant a buscar una mica l’ambient, bona, a mi em va agradar, mot ben equipada, em pensava que em saltaria bastant segurus, i no me van sobrar gaires... 







L2 V+40m => Tirada alpina, xula, ideal per en Pepitu que ha fet molts tresmils ;), el pas diedre de V+ obre una mica la porta o potser no el vaig encarar bé, però és concentrat i en general el llarg es fa molt bé.




Quins records ....

L3 III/IV 50m => Aquesta la va fer en Xexu i així ja havíem fet una cada un. Seguim la cresta trobarem un bloc fissurat on empotres el peu per aixecar-te i la resta tornem a crestajar, jo la vaig sense gats (quin mal de peus... ja no estic acostumat) i es fa sense problemes.
És una via facileta, molt ben trobada, ja que des de afora no és especialment atractiva però després et deixa un bon gust de boca, ideal per combinar amb batejos de roca o dies ganduls.

La baixada és evident, seguim el megacorriol de baixada que veiem i ens torna a deixar a peu via.

Dia ben aprofitat tot i les cagades succeïdes que vam tenir.  Recommended!!!




Blitzkrieg al Serrat del Poll



Primer de tot cal dir que aquests post l’havia d’haver fet fa temps, però per mandra o circumstàncies no ho fet fins ara. Això ho dic perquè Logalldeponent informa que hi ha un niu de voltor a la via.  Però quan nosaltres vam fer-la no hi havia res. 
Últimament costa trobar el moment d’escalar, i més intentar fer uns quants metres….
Però mira ho  fas “a saco” o res … perquè per un all o una ceba mai podem!
El xexu uns dies abans havia anat amb en Pepito, van fer LO NIK GALL-LASTIR 195m V+. I diu de repetir lloc, i a mi ja em va bé.
Escollim la TATOcao LO GALL de 245m i 6a (V+ obl.)


 Cortesia de LoGall
 

Sortim a la idea però sense flipar-nos de Ripoll, i amb unes dos hores i mitja ja estàvem al pàrquing i esmorzats (d’aquí ve lo de la “guerra relampago”).
L1+L2 Vº 60m => Wuapus especialment L2, brutal!, només arrancar hi ha un pas tonto i es veu el terra a prop ... i segueix la cicatriu del contrafort i encara una placa amb cantu molt xula, i després se’n va amb tendència a la dreta per buscar el L2 i aquests és  moooolt bo! Mur cantellut i ben equipat! en conjunt Vº.



Jo al L1



Idem al L2


 L2

L3 IV 40m => Llarg de tràmit on la dificultat radica en no tirar res avall. Fins a la terrassa i allà toca descans, piti i L4.

L4 Vº 30m =>  Tirada correcte, wuapa, ben equipada

 L3
L5 V+ 30m => Comentari a la reunió: Vols els friends? No cal! Ho veig bé! Per boques!!


L3 Abans del pas


L3  Després del pas
Hagués posat un alien verd més content just abans del pas de V+... Entre diarrees mentals i diàlegs interns... vaig passar... no era “pá tanto” però en conjunt tirada més fineta fins al diedre de IV+ que també era xulo i allà muntem la última R en una bona repisa.
L6 6a 25m => Des de la R es veu el sostre bastant potent i la placa de dalt més... però és un llarg molt bo! Pas tanto al abans del sostre i després si agafes alguna presa petita és que t’has equivocat!!! I la placa es deixa fer bé. Molt equipat.



L6 Pas abans del sostre


L6 Placa final


 Xexu a la Rfinal


El descens el fem per la part posterior amb un ràpel de 25 m. i seguim per la canal fins a arribar al camí de les passarel·les
En resum, moooooolt bona via (llàstima del jardí intermedi) i un alien i vas com un senyor.
Van valdre la pena el quilometres!


Gorro frigi




Un d’aquells típics que el “trio ternura”, o sigui el Pepito, el germà i jo,  ens posem a parlar de rocs, parets, moviments, cantus, regles …. I les respectives es miren…
I diuen:  Es que sou monotema!!!!
I normalment s’acaba aquí, la nostra conversa o el seu interés per nosaltres …
Però l’altre dia, la “Masers”, pepito wife’s, ens diu que està motivada i que no havia fet cap via que passés de 2 llargs.
Dit i fet! El xexu ja va treure la bíblia de ressenyes… i a fer un Gorret s’ha dit!


A la aproximació

Això és com els astres… s’han d’alinear… perqué combinar la feina del xexu, el meu curset i parella que puguin deixar la “Ceci” amb els avis …
La Masers i en Xexu van fer la via Blava del Gorro Frigui a la sur, i nosaltres ben bé a la seva esquerre vam fer la via Pilar Martínez Vº, 170 m.

Croquipaint a mà del Xexu



Amb la cortesia de Toporoc (mola eh!)



Va estar molt ben combinat perquè el Pepitu pogués veure  les evolucions de la Masers i de pas ell fer una via que no hagués fet.
L1+L2 III/III+ de 75m => Llarg per començar de rampeta que va buscant posar-se dret mica en mica


En Xexu al L1 de la via Blava


Aquí es veu com de junts anàvem      

En Xexu arribant a R2
                                   

L3+L4 Vº de 40m => Més vertical i ben equipat amb un murete de Vº i rampa fins a creuar una cicatriu gegant que fa un diedre en diagonal, i allà cal veure un buril amb mosquetó que et guia cap amb tendència a la dreta, allà també hi ha un pas de Vº



L5 Vº de 10m => Placa curta i vertical, molt xula, i es posa encarada per fer la travessa cap a l’esquerre

.
L6 vº de 30m => Molt Wuapa, travessa ben equipada, amb canto i divertida fins a buscar el diedre de l’esquerre, que des de sota sembla un sostret, però no ho és.
Quan encares el diedre les xapes són vermelles, i hi ha un petit “aleje” però sense gaire pericarditis

.
Un cop al cim i fetes les fotos de rigor fem el descens amb ràpels i una canal fins a fer un altre petit ràpel o desgrimpada amb “peligru” fins al coll de la Magdalena

 



Aqui la Masers fent els ràpels, de baixada

.
I com que el Xexu no en tenia prou vam acabar el dia amb una via curta de Magdalena Inferior, vam fer la Kontuz Mesedez Vº de 60m. amb una tirada i en Pepitu i la Masers van fer jus la de l’esquerre, Epitafio IV+/V també de 60m amb 2 llargs

 Croquis robat d'Internet
.





Descens amb un ràpel per la normal de 40m. per deixar-te a peu de via
.


En resum un bon dia per tots, i en especial per la Masers que ho va fer molt bé i de pas vam fer uns riures tots junts!!